Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kies ik een juiste newbornfotograaf en wat zijn de gevaren?

Dit is een vraag die veel ouders zich stellen. Kennis en prijzen liggen gigantisch uit elkaar in dit vak dus ik wil graag wat kennis meegeven hierin. In de onderstaande link vind je wat leesvoer dat je wellicht helpt in je keuze!

Veilige newbornfotograaf kiezen

Ik weet natuurlijk niet wanneer ik ga bevallen, hoe werkt het boeken van een newborn fotoshoot?

De meerderheid van de stellen die in verwachting zijn weten niet precies wanneer de bevalling begint maar willen toch graag zeker zijn van een plekje voor hun newborn fotoshoot na de bevalling. De mooiste foto’s maak ik namelijk vaak tussen de 10 en 15 dagen en je wilt niet het risico lopen dat er geen ruimte is in de studio wanneer je eenmaal bevallen bent. Daarom boek ik maar een beperkt aantal zwangere vrouwen in per uitgerekende maand. Wanneer je tijdens je zwangerschap al boekt, krijg je voorrang op een plekje in de studio wanneer je bevallen bent. Je hebt dan garantie op een plekje binnen 15 dagen na melding van de geboorte. Later mag natuurlijk altijd.

Hoe lang duurt het voor de foto’s klaar zijn om te bekijken?

Hier doe ik gemiddeld  2 weken over. Ik neem dan contact met je op en we plannen een datum in waarop je de foto’s kunt komen bekijken. Samen bekijken we dan het resultaat en de mogelijkheden tot het bestellen van drukwerk. Ik heb samples, zodat je goed kunt zien en voelen wat het is en hoe het eruit ziet en ik help je met advies hierin over bijvoorbeeld verschillende coatings en bevestigingsmateriaal.

Het is ook mogelijk om mij kosteloos aan huis te laten komen. Dan kom ik met software waarmee je direct kunt zien hoe sommige producten er op je eigen muur uit komen te zien. Wanneer je er toch voor kiest om geen muurdecoratie aan te schaffen betaal je alleen mijn reiskosten.

Kan ik de investering ook in delen betalen?

Jazeker, voor iedereen die het de investering waard vind maar zijn/haar uitgaven graag verdeeld heb ik de optie om de totaal investering in 2 of 3 delen te voldoen. Hier zit eenmalig 50 euro extra kosten aan verbonden. Wel is het de bedoeling dat het totaalbedrag uiterlijk 4 weken voor aanvang van de fotoshoot voldaan is. Let hier dus op bij het boeken en boek op tijd.

Dit is ook mogelijk bij de aanschaf van mijn drukwerk.

Zit er voordeel in als ik een zwangerschap en newborn tegelijkertijd boek?

Jazeker, ik pas namelijk de styling aan elkaar aan waardoor het mooi 1 geheel wordt, daarnaast kun je dezelfde soort foto maken van beide reportages. Bij de zwangerschap heb je dan je mooie buik vast en bij de newbornreportage je prachtige baby. Samen vormt dit een prachtig geheel.

Wanneer je de luxere opties combineert krijg je 300 euro korting wanneer je beide albums wilt combineren tot 1 mooi dik album.

Wat kost het als ik foto’s wil nabestellen?

Ik vind het belangrijk dat wanneer je bij mij een fotoshoot boekt, je een complete herinnering hebt. Daarom maakt het niet uit welke fotoshoot je boekt, bij alle fotoshoots kun je altijd terugkijken op de hele fotoshoot. Bij de ene fotoshoot is dit een houten bewaardoosje met afdrukken en USB, en bij de andere fotoshoot een prachtig album met USB. Dat zit al bij de prijs in.

Daarnaast vind ik het heel erg belangrijk dat wanneer ik iets unieks creëer voor jullie, het dan ook echt secuur klaargemaakt wordt voor het gekozen product en op hoge kwaliteit gedrukt wordt zodat jullie herinneringen aan dit belangrijke moment generaties mee gaan.

Het logo kun je eruit laten halen voor 15 euro per stuk maar doet vrijwel niemand want het valt zelden op in de foto.

Hoge resolutie bestanden worden bij mij eigenlijk niet meer verkocht. En begrijpelijk als je hier even goed over nadenkt, is dit echt zo belangrijk? Wat doe jij eigenlijk met oude foto’s die maar staan te staan op je computer? Af en toe terug kijken kan met de versies die je kosteloos bij de shoot krijgt. Daarnaast heb je ook altijd een offline herinnering in de vorm van foto’s of een album.

Waar vroeger floppy’s gebruikt werden, werd dit later minidisc en CD’s/CD-roms. Daarna werden het USB sticks en harde schrijven en nu gaan we alweer over op Cloud-opslag.

Al die tijd zijn foto’s aan de muur blijven bestaan en Album’s voor iedereen toegankelijk geweest, er is geen digitale kennis of apparatuur voor nodig.. Dat is ook waarom ik me hierop richt. En dat wil ik dan ook alleen maar in hoge kwaliteit kunnen leveren. Mijn drukkers zijn dan ook met zorg uitgekozen, dit zijn allemaal stuk voor stuk mensen die met net zoveel zorg jullie product in elkaar zet als dat ik het creëer voor jullie. Met de hand, zoals dat hoort. Waar machines namelijk beperkingen hebben en makkelijk foutjes kunnen maken in het vastlijmen van albums en in elkaar zetten van muurdecoratie wordt dit bij mij gewoon met de hand gestikt en in elkaar gezet voor een extreem hoge kwaliteit die generaties mee gaat wanneer de digitale foto’s alweer verloren zijn gegaan.

Wat dit kost is lastig te zeggen, dit ligt aan jullie wensen. Gemiddeld spenderen mijn klanten rond de 1000 a 2000 aan nabestellingen. maar er is geen aankoopverplichting dus er zijn ook klanten die met hun album of keepsake box tevreden zijn en het daarbij houden.

Nieuwsgierig naar al mijn prijzen? Schroom niet en plan een vrijblijvende kennismaking in waarbij ik jullie al mijn producten kan laten zien en voelen.

Hoe weet ik dat ik de juiste fotograaf te pakken heb voor mijn sessies?

Ik krijg helaas met (veel te) hoge regelmaat aanvragen van verdrietige ouders die hun zwangerschap of newborn hebben laten vastleggen door een fotograaf en het resultaat erg teleurstellend is. Zeker in geval van een newbornreportage kun je de fotoshoot niet zomaar even overdoen aangezien je de foto’s soms pas na 2 of zelfs 4 weken te zien krijgt en je baby dan geen newborn meer is. Weet daarom goed wat je boekt en of de prijs en kwaliteit beide overeenkomen met jouw budget en wensen. Op socialmedia en websites worden natuurlijk de allermooiste foto’s gepost, de rest niet.

Wanneer je graag de kans op mooie foto’s wilt verhogen kun je altijd even vragen of de fotograaf een online galerij heeft van een klant waar je in mag kijken zodat je precies kan zien wat de kwaliteit van de fotograaf in zijn geheel is. Dit is bij mij dan ook geen probleem. Wanneer je twijfelt of ik je investering waard ben vraag dan even naar mijn online galerijen die ik met toestemming van de ouders met je mag delen.

Daarnaast kun je de fotograaf vragen waar hij/zij de kennis heeft opgedaan en of deze in het bezit is van een certificaat die dit kan bevestigen. Let erop dat een pasgeboren baby al snel gevaar loopt bij een onervaren fotograaf. Weet dus zeker dat je de juiste newbornfotograaf hebt voor je ergens boekt.